top of page
Ara
Yazarın fotoğrafıBeton Evi

NEDEN BETON?

Günlük hayatımızda en çok kullanılan materyaller beton, ahşap, mermer, seramik ve plastiktir. Betonu, bu materyallerden farklı ve önemli kılan özellikler nelerdir?


*Beton, yapısı gereği daha uzun ömürlüdür.

*Açık hava mekanlarındaki ahşap objeleri değişen hava koşullarından korumak gerekir. Beton, aşırı sıcak/soğuk hava şartlarına daha dayanıklıdır. Ateş ve su ile temasa, diğer materyallerin verdiği tepkiyi vermez.

*Plastik ile kıyaslandığında beton, daha sağlıklı ve doğa dostu bir malzemedir. Beton ve plastiği kıyaslamak için verilebilecek en güzel örnek plastik saksılardır. Beton, ısı yalıtımı özelliği sayesinde bitkiye, mevsime göre gereken sıcaklığını verir. Fazla sulandığında suyu emerek, köklerin çürümesini engeller. Bu özelliği sayesinde beton saksıların altına ayrıca bir drenaj deliği koyulmasına ihtiyaç yoktur.

*Ev ve ofis dekorasyonunda bir dönem popüler olan mermer ise betona nazaran çıkarılması ve işçilik maliyeti bakımından zahmetli ve pahalıdır. Beton, kullanım rahatlığı açısından mermer gibi leke tutmaz, kirlenmez, içine leke işlemez, ısıya karşı dayanıklı olduğu için de bozulma yapmaz.

*Son olarak, dekoratif obje kullanımı konusunda seramik kadar tasarım esnekliğine sahip olan beton, seramiğe kıyasla daha sağlamdır. Boyanabilir ve üzerine desen çalışılabilir.


Sağlıkla kalın,

Sevgiler.

CANSIN SULTAN ARICAN


Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


Yazı: Blog2_Post
bottom of page