top of page
Ara
Yazarın fotoğrafıBeton Evi

"EVDE KAL"ırken ÜRETMEK

Hangimiz bu süreçten sıkılmadık? Ya da hangimiz hem deli gibi korkup, hem de çeşitli söylentilere büyük bir merakla kulak kabartmıyoruz? Son açıklanan vaka sayıları,sosyal medya paylaşımları ve hatta hastanelerden paylaşılan görüntüler ve "bir tanıdığımızı kaybettik" hikayeleri hepimizi yeteri kadar tedirgin etti. Bizi de... Biz de sizler gibi bu süreci en başından beri endişeyle takip ediyoruz. Mümkün olduğunca evimizden çıkmamaya, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat etmeye çalışıyoruz.


Her olaya olumlu tarafından bakmanın, bu süreçte hepimizi motive edeceğinden, süreci daha dayanılır kılacağından eminiz. Peki nedir sizlerin bu süreçte "olumlu" gördüğünüz durumlar? Biz, kendi evimizde günlük hayatımızdaki alışkanlıklarımızdan her ne kadar vazgeçmek zorunda kalsak da, dört duvarın içerisinde birlikte, sağlıkla olabilmenin büyük bir şükür sebebi olduğunu düşündük ve bu süreçte kendimize/çocuğumuza neler katabiliriz'in peşinden gittik. Pandemi sürecinden önce hobi olarak ilgilenmeye başladığımız beton serüveni, "beton evi" olarak hayatımızdaki yerini aldı. Aslında, bize sorarsanız insanın bir hobisinin olmasının önemini de bizler bu pandemi sürecinde daha iyi anladık.


Biz, betona olan ilgimizi bu süreçte bir işe çevirdik evet ama ister işe dönüşsün, ister bir merak olarak araştırma safhasında kalsın ya da ister hobi olarak devam etsin, ne olursa olsun, hayatın tüm telaşesi çekildiği anda kendinizle baş başa kalabileceğiniz bir alanınızın olması büyük önem taşıyormuş. Belki kültür olarak, belki eğitim sistemimizin yoğun temposunun dayattığı bir gereklilik olarak çoğumuz içimize yönelmek, kendimizi dinlemek, güzel bir şey üretmek için değil de, o an sahip olduğumuz boş vakti bize geçirtecek kadar bir işle uğraşmayı adet edinmişiz kendimize. Oysa, yukarıda da bahsettiğim gibi böyle güzel işler, bazen hayatın tüm telaşesi çekildiğinde kendimizle baş başa kalabilmek için, bazen de çoluk çocuk birlikte bir "iş" yapmanın hazzını yaşayabilmek için yapılır. Biz, işte bu pandemi sürecinde aslında soğuk bir madde gibi görünen betonun sıcaklığını 3 kişilik küçük ailemizde hissettik. Bazen, ufak bir mumluk yaparken dahi iş bölümü yaparak birlikte çok keyifli vakit geçirdik. Bir ürün ortaya çıkarabilmek için onun modelini araştırmak, ürün yapılırken el işçiliğinin ne denli önemli olduğunu her denemede tekrardan fark etmek, verilen emeğin arka planında aslında neler olduğunu anlamamız ve çocuğumuza bu kıymetli bilgileri yaşatarak öğretmemiz açısından çok iyi oldu. Kısacası, pandemi sürecinde betonun dünyası bizi içerisine çekti ve kıymetli bir iş ortaya çıktı.


Süreç uzun... Dilerim hepimiz bu süreci sağlıkla atlatırız. Bizim en büyük tavsiyemiz, kendi karantinanızı yaratırken sizi en çok çeken işlerle meşgul olmanız, bu fırsatı kendiniz için olumlu değerlendirmeniz.


Eğer betona, beton dekor ürünleri üretmeye ilgi duyarsanız, "beton evi"mizden sizlerle iletişim kurmaktan büyük keyif alırız. Sağlıkla kalın. Sevgiler....



48 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


Yazı: Blog2_Post
bottom of page