top of page
Ara
Yazarın fotoğrafıBeton Evi

DOĞRU DEKORASYON ve RENKLERİN GÜCÜ-2

Renklerin, hayatımızda ve dekorasyon tercihlerimizde yansıttığı anlamları size aktarmaya devam ediyorum:)


SİYAH: Genellikle gizemli bir etki yaratan siyah rengi, kişilerin kendilerine olan özgüveni destekler. Siyah rengini dekorasyon için kullanmak işerseniz, kendinizi sakin hissetmek istediğiniz alanlarda tercih edebilirsiniz. Ancak, yoğun kullanılan siyah, enerjiyi içine çeker ve enerjiniz üzerinde olumsuz etkiye sebep olabilir. Bu sebeple ev ve iş yerinizde yoğun olarak siyah kullanmaktan kaçınmalı, bu rengi dekorasyon ürünlerinde ve kişisel aksesuarlarınızda tercih etmelisiniz.


TURKUAZ: Zihnimizin ve duygularımızın arasında adeta bir köprü görevi gören turkuaz, gözlem yeteceğimizi artırır, hislerimizi ve düşüncelerimizi etkili bir şekilde ifade etmemize yardımcı olur. Aynı zamanda organizasyon yeteceğimizin gelişmesine katkı sağlar. Kullanıldığı mekanlarda yenilenme, hareket eme ve rahatlama enerjisini açığa çıkarır.


PEMBE: Sosyal sorumluluk projeleri ve kadınlarla ilgili yapılan yardım kampanyalarında en çok tercih edilen renk olan pembe, dişi enerjiyi yansıtan bir renktir. Kadınların ilgisini çekmek isteyen markalar için doğru bir renktir ancak çocuksu ve saf sevgiyle bağlantı kurmamızı da sağladığı için bakıma muhtarlığa da gönderme yapabilir. Bu nedenle reklam ve logolarda kullanılırken başka renklerle desteklenmesi gerekir.

Yoğun sakinleştirici, rahatlatıcı etkisi bulunan pembenin fazla kullanılması, tüm bu eskilerini yok eder ve ters etki yapabilir.


GÜMÜŞ RENGİ: Gümüş rengi, zenginlik sembolüdür. Aynı zamanda iç dünyamıza yönelmemizi kolaylaştırır ve özellikle sanatla uğraşan kişilere ilham veren bir renktir. Eğer, fazla odaklanmanızı gerektirecek bir iş ile uğraşıyorsanız ofis dekorasyonunuzda gümüş rengini tercih edebilirsiniz. Ancak, bu rengin yoğun kullanımı fazla rahatlatıcı bir etki de yaratabileceğinden, daha çok dekor malzemesi seçiminde kullanmanızı tavsiye ederiz.





Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


Yazı: Blog2_Post
bottom of page