top of page
Ara
Yazarın fotoğrafıBeton Evi

ÇAKRALAR VE RENKLERİNİN ANLAMLARI

Güncelleme tarihi: 23 Eyl 2021

Çakralar, vücudumuzdaki enerji merkezlerini temsil eder. Bunların her birinin sağlığımız, huzurlu ve refahımız üzerinde farklı etkileri vardır.


KÖK ÇAKRA (KIRMIZI) : Enerji açısından en yoğun merkezdir. Yaşam gücünüzün rengidir. En güçlü ve etkili enerji merkezidir. Kırmızı rengin enerjisine sahip insanlar iddialı ve tutkuludur.


SAKRAL ÇAKRA (TURUNCU) : İfade gücünü ve yaratıcılığı kontrol eder. Sakral çakra, bağırsak sağlığımızı ve sezgilerimizi etkiler. Turuncu renklerle dolu bir ortam, sizi iyimser ve canlı kılar. Böyle ortamlar da, hayal gücünüzü ve yaratıcılığınızı güçlendirir.


SOLAR PLEXUS ÇAKRASI (SARI) : Aklı kontrol eder. Zihinsel cesareti ve kendi kaderine yön verme gücünü temsil eder. Sarı renk hayatınızda önemliyse, bu sizin özgüvenli bir birey olduğunuz anlamına gelir.


KALP ÇAKRASI (YEŞİL) : Eğer kalp çakranız açık ve güçlüyse, pozitif enerji yayar, hayatınıza sevgiyi çekersiniz. Yeşil renkli ortamlarda sakin ve açık görüşlü olursunuz.


BOĞAZ ÇAKRASI (MAVİ) : Boğaz çakrasının mavi oluşu, mavinin sizi iç benliğinize yaklaştırdıydınız da bir göstergesidir. Mavinin, sakinleştirici, rahatlatıcı ve sakinleştirici etkisi vardır.

ÜÇÜNCÜ GÖZ ÇAKRASI (İNDİGO) : İçsel bilgeliğinizin çakrasıdır. Derin mavi/mor bir renk olan indigo; egzotik düşünceyi ve sezgiyi temsil eder.Sağlıklı bir üçüncü göz çakrasına sahip olan kişiler, kendileriyle barışıktır. Bu renk; maddi dünyanın manevi olanla bağlantısını temsil eder.


TAŞ ÇAKRA (MENEKŞE) : Bu renk, en kısa dalga boyuna ve en yüksek titreşime sahiptir. Beyinde bulunan taş çakrası, bizi entelektüel varlığımızın yanı sıra içsel benliğimize bağlar. Kendinizi menekşe rengi ile çevrelemek, taş çakranızı açmaya yardımcı olur ve evrenle bir bütün halinde olma hissi verir.


Sağlıkla kalın,

Sevgiler.

CANSIN SULTAN ARICAN





101 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentarios


Yazı: Blog2_Post
bottom of page